Välkommen till bilskroten på Västerslätt i Umeå!
Västerbottens BildemonteringVästerbottens BildemonteringVästerbottens Bildemontering
+4690771756
Maila oss
901 31 Umeå

Om oss

Med start 1976

Om Västerbottens Bildemontering

Västerbottens Bildemontering AB ägs sedan 2004 av David Strand. Verksamheten är beläget på Västerslätt i Umeå och har funnits sedan 1976.

Företaget sysselsätter i dagsläget sex medarbetare och våra gemensamma mål är att leverera bra begagnade reservdelar från en miljövänlig hantering samt att våra kunder alltid ska känna sig nöjda efter ett besök hos oss.

Verksamheten tar till största delen emot bilar från privatpersoner men också från exempelvis Kommunen, Företag, Polisen och Trafikverket. Utöver personbilar handhas också fordon såsom exempelvis lastbilar, släpvagnar, husvagnar, motorcyklar, mopeder och skotrar. Företaget är helt inriktad på återvinning av material, återanvändning och försäljning av begagnade bildelar. Västerbottens Bildemontering AB demonterar fordon och delar från dessa går sedan till försäljning, både till privatpersoner och till företag. Delarna säljs till största del över disk men postorder förekommer också, dock inte i samma utsträckning.

Västerbottens Bildemontering AB är av Länsstyrelsen i Västerbotten godkänd som auktoriserad bildemontering samt branschcertifierad i enlighet med Sveriges Bilskrotares Riksförbund (SBR). SBR Branschcertifiering är ett branschanpassat ledningssystem för bildemonterare. Certifieringen syftar till att branschföretagen som uppnår en certifiering skall ha ett systematiskt och förbättringsinriktat arbetssätt för sitt miljö- kvalitets- och arbetsmiljöarbete.

Hur skrotar man bilen? Får man 1000 kr dessutom? Låt oss berätta...